03.07.2017

Morje, jezera, reke in poletni izzivi

FORD–VEDNO PRAVA IZBIRA ZA POLETNE AVANTURE 

V teh vročih poletnih dneh vam svetujemo prijetno ohladitev ob vodi ali na njej. Za vas smo zbrali nekaj kratkih utrinkov naših izletov, katerih skupni imenovalec je bil voda in pestra paleta Fordovih modelov. 

 

Ford EDGE V PODPEČI

 

Pripravljalo se je na dež. Bil je eden tistih dni, ko se vročina odbija z asfalta in ne da dihati. Edge je vabil na lepše, pa čeprav samo na popoldanski pobeg. Z najdražjo sva se odločila za Podpeško jezero, ki na obrobju Barja nudi poletni hlad. Kljub vročini še ni bilo kopalcev, so pa zato bolj vneto gledali v vodno površino ribiči. Klima je neopazno zmogla vse, hladilo pa je tudi odprto panoramsko okno; njegov čar še posebej pride do izraza na gozdni poti. V vnemi, da bi jeklenega mogotca poslikal čim bližje vodi, sem prišel preblizu mehkemu terenu barjanske šote; vozilo se je začelo pogrezati, vendar je štirikolesni pogon zmogel brez težav.

Mitja Košak

 

Ford FOCUS V KOPRU


 

Svojo družino sem odpeljala na izlet proti morju ter iz prve roke preizkusila dinamičnost in živahne karakteristike Forda Focus ST-line. Ker sem športnica po duši, sem izbrala destinacijo: Triatlon v Kopru. Z adrenalinom v krvi za volanom Ford Focusa St Line je bilo potovanje prava pustolovščina. Primeren za športne, a hkrati varne podvige, me je brez kančka dvoma zapeljal in osvojil moje srce. Odlikuje ga prostornost prtljažnika, v katerega smo zložili marsikateri športni pripomoček. Zraven pa udobje, ki nas je razvajalo na daljši poti, in pogled na specifične detajle, ki ga delajo posebnega. Slikanje črno-belega lepotca je bilo pravi užitek in navdih ob sončnem zahodu na prelepi slovenski obali.

Mateja Berčič

 

Ford RANGER OB REKI IŠKI 

 

Prvi konec tedna v juniju se je ob reki Iški zbralo več kot 20 Pick-upov. Dobra volja in razne aktivnosti so zaznamovale srečanje pick-uperjev z bivalniki. Na tokratnem srečanju se nam klasični kamperji žal niso mogli pridružiti, saj smo imeli srečanje na jasah prek reke Iščice in je dostop mogoč samo s pick-upi. Še nekaj številk: V Sloveniji je skupaj 82 bivalnikov in od tega 17 bivalnikov drugih znamk oziroma nekaj tudi samogradenj.

Pod bivalniki je 51 Fordov, 9 Mazd, 7 Nissanov, 5 Toyot, 4 Dodge, 2 Amaroka, 2 Mitsubishija, 1 Defender130 in 1 VW T3.

Franci Zakrajšek

 

Ford KUGA OB JEZERU JASNA

 

Rojena na Gorenjskem se vedno rada vračam tja, med kristalno zelene vode in gorski zrak. Korenine preprosto ne spijo, kličejo me ven iz segrete asfaltirane Ljubljane. Tja, kjer duša najde svoj mir in srce bije v ritmu narave. Najveličastnejši izbor za obisk najlepšega dela Kranjske Gore, jezera Jasna, je bila zame definitivno Ford Kuga. Že sam pogled z višje perspektive je ves čas dajal občutek, kot da sem del vse te pokrajine. Značaj avtomobila se preprosto zlije z naravo in ceste so kot ustvarjene samo zanjo. Ford Kuga te preprosto zaziba v domišljijo, po drugi strani pa pokaže svoj neustrašen značaj. Kot kozorog, ki ponosno paradira po skalovju. Tam, kjer se pravljica začne, s popolno kombinacijo pustolovščine in neokrnjenosti. Če odštejem še kar nekaj stopinj v vročih poletnih dneh, verjamem, da sem vas prepričala.

Mateja Berčič