28.11.2018

Kako bodo milenijci vodili generacijo X? To je bilo osrednje vprašanje 13. Competo dogodka, katerega del smo bili tudi mi.

Kot veliko slovensko podjetje, ki deluje že kar nekaj let, se tudi pri nas srečujemo z različnimi generacijami zaposlenih. Izzivi se pojavijo predvsem v tem, da imajo različne generacije, različne vrednote saj je vsaka zase odraščala ob različnih globalnih dogodkih.

Največ sprememb pa bodo doprinesli ravno milenijci, o katerih pa ima veliko ljudi deljeno mnenje. Osrednja govorca na dogodku sta bila Jamie Notter, strokovnjak na področju generacije X ter milenijcev in organizacijske kulture, ter doktor Aleksader Zadel, partner in direktor podjetja Competo.


Notter je med svojim govorom omenil, da se odmikamo od moči nad nekom, k moči, ki jo ustvarjamo skupaj ter da je moč nekaj, kar se lahko goji in poveča s sodelovanjem in ne s prevlado. To spremembo pa bodo v svet prinesli ravno milenijci.

 

Doktor Alesander Zadel pa je mnenja, da bo odnose kmalu upravljala generacija, ki ji je bližje ''touch screen'' kot ''touch skin''.

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate predavanje obeh gostov.


Jamie Notter:

Vir: Competo d.o.o.


Dr. Aleksaner Zadel:

Vir: Competo d.o.o.