Uradna predstavitev novega Mustanga Mach-E

18.11.2019

Dan, ko smo končno spoznali Mustang Mach-E, najnovejšega električnega SUVa znamke Ford. Kultno ime, izjemna oblika, nov pogon.. Zakaj je tako poseben?

Novi električni SUV je povzel oblikovalske poteze Mustanga in predstavlja veliko konkurenco tovrstnim vozilom, drugih avtomobilskih znamk. Avtomobil je dolg 4,71 metra, širok 1,88 metra in visok 1,59 metra. Mustang Mach-E stoji na platformi Global Electrifed 2, kar je znatno preoblikovana arhitektura C2, ki so jo uporabili za novega Focusa in Kugo. Zaščitni znak Mustanga – daljši pokrov motorja izstopa tudi pri Mustang Mach-E.

Prav tako je zelo zanimiva notranjost, v kateri izstopa velik pokončni 15,5 – palčni zaslon na dotik. Pred voznikovimi očmi je še 10,2-palčnj digitalni zaslon, nekaj klasičnih fizičnih gumbov pa je obdržal tudi še volanski obroč.

Ste opazili, da ni kljuk na avtomobilskih vratih?

Namesto kljuk so so tu manjši gumbi, vrata pa bo možno odklepati tudi prek mobilnega telefona. Stebriček B bo imel manjšo tipkovnico za morebitni vnos kode pred vstopom v vozilo.

Kaj pa najpomembnejše?

Mustang Mach-E bo sprva na voljo z dvema različnima kapacitetama baterije – 75 ali 99 kilovatnih ur, ter tremi različnimi zmogljivostmi elektromotorjev. Prva oziroma manjša baterija bo zadoščala za 450 kilometrov z enim polnjenjem, močnejša baterija z močnejšim motorjem pa kar do 600 kilometrov.

Mustang Mach-E bo do prvih lastnikov prišel konec prihodnjega leta.