FORD PUMA HYBRID RALLY1 IN DOSEŽEN MILIJONSKI MEJNIK V OBRATU FORD CRAIOVA

17.12.2021

Tekmovalna različica novega hibridnega dirkalnika M-Sport Ford Puma Rally1 je končno na ogled v novem navdušujočem Fordovem videoposnetku.

Včeraj 16.12.2021, so v Frodovem montažnem obratu v Craiovi v Romuniji, praznovali nov mejnik, to je milijonto vozilo, ki je zapeljalo s proizvodne linije. Ob temu dogodku so objavili nov akcijski video z naslovom ''Ford Puma Hybrid Rally 1 Crashes the Party''.

M-Sport Ford Puma Rally1, ki smo jo v obliki prototipa prvič videli na Festivalu hitrosti v Goodwoodu 2021 v Veliki Britaniji, predstavlja Fordov globalni vstop v elektrificirani avtomobilski šport in se bo na uvodni dirki sezone – reliju Monte Carlo – januarja 2022 prvič pomerila v svetovnem prvenstvu v reliju (WRC) FIA.

M‑Sport Ford Puma Rally1 lahko svoj elektrificirani pogonski sklop uporabi tudi za vožnjo s čisto električno energijo skozi mesta in oskrbovalna območja med hitrostnimi preizkušnjami. Baterijski sklop je mogoče z zunanjim virom energije na posebnih servisnih točkah med etapami napolniti v približno 25 minutah. Hibridni sistem tehta 95 kg, hlajen je s tekočino in zrakom, nameščen pa je v ‘balistično čvrstem’ ohišju, ki v primeru nezgode vzdrži udarce razbitin in sile g.

Ford vse stavi na elektrifikacijo

V prvi polovici leta je napovedal, da bo 100 odstotkov njegove ponudbe osebnih vozil v Evropi do sredine leta 2026 na voljo s povsem električnim ali priključnim hibridnim pogonom za vožnjo brez emisij, do leta 2030 pa načrtuje prehod na povsem električne pogone.

 

Vir: Ford Slovenija & Youtube