DRUŽBENO ODGOVORNO PODJETJE BO EDINO PODJETJE PRIHODNOSTI

V Summit avtu družbene in okoljske pobude jemljemo resno in jih tako redno vključujemo v naš odnos do okolja, strank in zaposlenih. Naš prispevek in zaveza k ohranjanju okolja v praksi pomeni, da vse deležnike redno osveščamo na temo zmanjševanja emisij, ohranjanja naravnih virov ter optimizacije in recikliranja materialov. V naših prostorih imamo t.i. ekološke otoke ter glede na vrsto odpadka tudi ločeno odlagališče. S tovrstnimi ukrepi želimo  doseči čim manjšo količino odpadkov. Na tem področju beležimo pozitivne spremembe in bomo s tem nadaljevali. Vsakoletno organiziramo različne akcije, sodelujemo pri prostovoljskih projektih, v stiskah zaposlenih nudimo solidarnostno pomoč in ob večjih naravnih nesrečah zbiramo prispevke za prizadete posameznike.

Velik poudarek pripisujemo tudi etiki in v svojem poslovanju sledimo visokim etičnim načelom. Pri tem so nam velik zgled tudi znamke, ki jih zastopamo. Ford je bil v letu 2017 ponovno imenovan za eno izmed najbolj etičnih podjetij na svetu. Več si lahko preberete v naslednjem prispevku.

Naši lastniki so leta 2016 prvič podpisali Izjavo o suženjstvu. Vse izjave si lahko preberete na spodnjih povezavah.

2016

2017

2018

2019

2020

2021
2022

Uredba o izrabljenih vozilih zahteva okolju prijazno razgradnjo prodanih vozil. Izrabljena vozila so nevarni odpadki. V Sloveniji družba EKOMOBIL d.o.o. izvaja zbiranje in razgradnjo izrabljenih vozil, in Summit Avto d.o.o. omogoča lastnikom brezplačno oddajo vozil na pooblaščenih zbirnih mestih. Lastniki prejmejo potrdilo o razgradnji, s katerim vozilo odjavijo iz prometa ter lahko zahtevajo nadomestno vinjeto in povračilo dajatev. Pogoji vključujejo oddajo na pooblaščenem mestu brez dodatnih odpadkov in v celoti z vsemi bistvenimi deli.

Ponosni prejemniki in prvi v avtomobilski industriji v Sloveniji s certifikatom GREEN STAR 2022!

Green Star je certifikat odličnosti za napredek na poti zelene preobrazbe podjetja, ki vključuje strukturirano uvajanje trajnostnih (ESG) vidikov in podnebnega ukrepnja v svoje poslovanje. S ponosom sporočamo, da smo prejeli oceno 3 zvezde z nazivom »ODLOČNI IZZIVALCI«

Naše vodilo je vse na enem mestu.


Summit Avto

Flajšmanova 3
1000 Ljubljana
Telefon: +386 1 25 25 125

slika
Ford

slika
Rabljena

slika
Servis

slika
Kontakt